Hej allesammans!

Jag ligger här på ett dyrt 4-stjärnigt hotell i Mumbai och jäser efter en mixed grill middag på taket på deras överprisade lyxrestaurang, det kostade 137 kr för två öl och grillspett. Hutlöst 😀

Resan från Stockholm gick (relativt) bra, kollektivtrafiken från Centralen tar visserligen 45 minuter, men kostar 25kr istället för vad nu arlanda express tar, så jag rekommenderar verkligen buss 593 om man åker mitt i natten, på dagarna är det tydligen pendeltåg.

Flög först till Istanbul, där blev det en jobbig väntan på Mumbaiflyget, landade kl 1130 och Mumbaiflyget gick klockan 1930, så det var drygt, speciellt när det fanns så lite sittplatser och så dåligt med uttag för laptop och telefon. Det flesta av flyplatspersonalen var radiostyrda, gick och kollade i sina telefoner konstant, till och med flyplatspolisen. Trist flygplats.

Väl framme i Mumbai blev det så lång väntetid på bagaget att jag missade mitt anslutningsflyg, hade tight med tid, men som tur var ringde jag JET AIRWAYS kundtjänst från arlanda eftersom jag visste att det skulle bli tight – detta visade sig vara räddningen.

Kundservice på Mumbai flygplats var extremt otrevlig och menade på att detta var mitt eget fel, det fanns tid kvar att boarda flyget, men hon vägrade. Var grymt förbannad då jag trots allt hade ringt och meddelat deras kundtjänst att jag eventuellt kunde bli sen, missade checkin med 20 minuter, då fanns det 70min kvar till det att planet lyfte. Efter cirka 2 timmars Sverker-tjafs och missat flyg löste högsta chefen en biljett till mig gratis som annars hade kostat mig 19.000 rs (2290kr) och spräckt budgeten kapitalt.

Nu ska jag boka om första natten i Port Blair, kommer en dag senare, men men, kom dit utan fler kostnader än hotellet/maten/transfer här.

Bilder finns på http://instagram.com/olabandooola/

Ha det bra, lämna gärna kommentar!

// Ola