Igår gick jag ner på stranden för att snorkla, men det har blåst ute till havs så sikten var lika med noll, underbart varmt och vattnet precis rätt temperatur för att bada, vet inte vad temperaturen är exakt men tippar på runt 30 i luften och 27 i vattnet.

Det finns inga tv-apparater, på sin höjd musik från radion i det enkla köket där de gör maten från grunden och eldar med gas och ved. Nere på stan har de visserligen en marknad som säljer det man behöver, var nere igår och klippte mig och rakade mig för 80rs, dvs 10kr. Gav farbrodern lite dricks, han fick 100rs istället för 80, det kan låta snålt, men samtidigt är 80rs typ lika mycket som 80kr så 20 kr i dricks är ganska bra dricks ändå. Man måste tänka i termer av vad pengarna är värda för den som får dom här. Lokalbefolkningen här är vänliga och har samtidigt integritet, det finns väldigt lite turister på Long Island och kulturen att tigga eller sälja på turister saker i onödan existerar inte, detta är skönt.

På kvällen kl 22:00 så jagade grannen på andra sidan väggen en pojke som tydligen blivit förvisad från sina föräldrar eftersom han lappat till sin mor, detta slutade med att han nästan ramlande in i mitt toalettutrymme och rev hela taket, sen stod han och gömde sig vid vattentanken på taket. Det var fullt pådrag. Pojken som är 13-14 år gammal eftersöks idag. Vår teori är att han inte var ute efter att stjäla något utan var snarare nyfiken på oss västerlänningar och låg och spionerade på oss, kanske kikade på några av de vackra damer som bor här.

Livet utan internet och telefon är ganska spännande, det är häftigt och lite lyxigt att få vara helt offline, här tvingas alla att umgås med varandra, gäster och hotellarbetare. Det fina med denna resort är att den är alkoholfri så det blir riktig samtal, och inget fyllsnack. Om man gör om Big Brother-konceptet så passar Blue Planet som lokal att spela in på, frågan om annonsörerna är villiga att betala då absolut inga skandaler eller tjafs sker, allt är väldigt civiliserat eftersom alla är vid sina sinnens fulla bruk.

För bilder se http://instagram.com/olabandooola