Båten gick 0715 på morgonen från Long Island, det verkar som om alla båtar går så tidigt eftersom ö-dagen börjar kl 05.

Neil Island visar sig vara ett kommersiellt helvete med Indiska charterturister som åker bil mellan olika sevärdheter, ställer upp sig framför attraktionen och tar kort (likt japaner) i deras dyraste sari och poserar enligt bollywood-maner, för att sedan åka vidare till nästa sevärdhet i hög hastighet ihärdigt tutandes med mainland neeha touristbus och med livet som insats.

Vid jettyn står glasbottom-båtarna uppradade, trots att det blåser satan och sikten i vattnet är lika med noll tar de ut Indiska turister på löpande band för 300rs iförda hemmasydda flytvästar, vill man snorkla så kan man göra detta med uthyrningsbolagets flytring hängandes i ett rep efter båten för 400rs, det ser helt bizarrt ut, men man glömmer lätt att 99% här saknar simkunskaper. Det ser roligt ut.

Pearl Park Resort och Neil Island motsvarade inte mina förväntningar. Turistfälla nummer 1. Havelock har tydligen blivit likadant, bara indiska turister och kommers. Indierna börjar bli äckligt förmögna och det märks, både i deras sätt att vara och deras vikt. Maten är dubbelt så dyr på Neil Island och av den sämre kvaliteten. Israelerna lyser med sin frånvaro, det ska man vara tacksam för, var är de? Manali? Goa?

Hyrde cykel här för 400rs, på så sätt har jag sett mycket av ön, häromdagen cyklade jag förbi en restaurang där ägaren hejade från sin hammok ”Hello sir, please come to my restaurant and try my food”, hur många gånger har jag inte hört det? På vägen hem från beachen som ligger på andra sidan ön ett par dagar senare så bestämde jag mig för att prova restaurangen, eftersom hans hejande var genuint och inte som något slags automeddelande. Ägaren var i storstaden och jobbade, Port Blair, eftersom businessen lyser med sin frånvaro. Hela turistkartan har ritats om sedan indierna började turista rejält för sisådär 3-4 år sen berättade hans fru, nu är det stora bolag som styr charterturismen, makemytrip och cleartrip är de stora skurkarna enligt henne, de ser till att ta hela kakan själva med all inclusive-buffet-charter, detta gör att restaurangerna dör en efter en.

Åt grillad hel Barracuda med aloo gobi, sallad, en öl och en läsk för 59kr. Hon fick 600rs jämt istället för 490rs, i gengäld fick jag en lång pratstund med henne och hennes barn och om livet på ön. Intressant!

På vägen cyklade jag förbi Kingfisher Bar, det lokala stället, gick in och tog en öl, drack 1/3 och insåg att detta inte var mitt ställe, dessutom var smaken på min Kingfisher strong 8% äcklig… Ljudvolymen var hetsigt hög, belysningen (färgade lampor i taket) obefintlig och värmen i den pissluktande pissljumna lokalen obeskrivlig. Det var en och annan gubbe där inne som druckit för mycket, de stirrade på mig som om jag var från mars, och i deras ögon är nog Sverige lika långt bort som mars, i alla fall efter ett helrör whiskey. Det dricks på ett mycket märkligt och destruktivt sätt i Indien. Det är inte ofta jag backar ur.

Har även rakat mig hos barberare för 50rs. (6kr)

Längtar efter nästa äventyr, Neil Island var inte min bag, definitivt ingen party-ö.

För bilder se http://instagram.com/olabandooola

Dagsplan i korthet

0715 Båt från Long Island. 300 rs

1145 Ankommer Neil Island